Weer een paar ervaringen rijker...
Door: looinchina
Blijf op de hoogte en volg Henk en Ivonne
04 Juni 2011 | China, Chengdu
Hallo allemaal,
In Xi'an zijn we naar het beroemde terracotta leger geweest, gigantisch om te zien al die levens echte poppen. Met allemaal verschillende gezichtsuitdrukkingen en mutsjes enzo. Het was geweldig indrukwekkend om te zien.
Vanaf deze dag hebben we niet veel meer gezien van Xi'an, want Henk had het gigantisch in z'n rug.
We hadden al verschillende scenario's bedacht zoals eerder naar huis enzo want hij kon niet lopen niks meer! We hebben uiteindelijk Henk Schenk uit Schalkhaar (fysio)gebeld en hij gaf ons een paar goede tips en oefeningen mee.
Wonder boven wonder hielp dit goed enzo was Henkie weer op de been! Gelukkig maar weer.
Vanmorgen aangekomen in Chengdu, na een treinreis van 17 uur. Het is gigantisch druk op dit station en we zoeken de ticketservice. Deze vinden we uiteindelijk en we regelen kaartjes voor Kunming, makkie hoor. Kosten 257 Yuan p.p.
We hebben hier een leuk hostel geregeld voor 45 Yuan p.p. (delen door tien is ong. de prijs euro's)
Vanmorgen met de metro naar een park in de stad geweest, makkie met de metro hier voor 2 yuan p.p.
Prachtig park met mooie palmen en bonsai bomen, grote vis vijver en heerlijke Chinese thee gedronken.
Op de terug weg een beetje de weg kwijt geraakt maar door een zeer behulpzaam Chinees gezin met de auto bij ons hostel afgezet.
Er wordt trouwens door de Chinezen nog heel wat afgerocheld en gespuugt en verder zijn we nog steeds een attractie hier als weinige westerlingen.
Morgen gaan we of naar de panda's of naar de Giant Buddha in Leshan, dit hangt af van het aantal personen dat er meegaan.
Groetjes Henk en Ivonne
Groetjes Henk en Ivonne
04 Juni 2011 - 10:04
Joske En Muis:
tja henk mans geen 21 meer , maar we zijn blij dat je rug weer meedoet en dat je het volhoud de foto,s zijn ok de grtjes hier 30 graden en met de pinksteren regen regen regen,doooooooeeeeei -
04 Juni 2011 - 15:09
Dienke:
Tja Henk, dat bekpekken op jouw leeftijd ;-) Maar gelukkig dat het weer goedkwam, anders heb je toch wel erge pech!
Groetjes uit een heel heet Loo,
Dienke -
05 Juni 2011 - 16:23
Bennie Beekman:
Ik heb het gevonden! Dank je.
Wat is jullie terugkomstdatum?
Groeten, -
06 Juni 2011 - 06:09
Rik:
Mooie verhalen, mooie foto's ook!
Tja Henk je bent ook geen 18 meer...... Haha
06 Juni 2011 - 18:30
Jan En Beppy:
fijn dat jullie het naar de zin hebben. ( Henk zijn rug even wat minder begrijp ik )
doe rustig aan en geniet er nog van.
Groet'n uut Loo -
06 Juni 2011 - 20:01
Gerrit En Ina:
das balen van je rug henk maar gelukkig dat het nu weer beter gaat
geniet nog even van de reis