Buddha, Panda's en Hotpot . . . . . . . - Reisverslag uit Chengdu, China van Henk en Ivonne Ruijsch - WaarBenJij.nu Buddha, Panda's en Hotpot . . . . . . . - Reisverslag uit Chengdu, China van Henk en Ivonne Ruijsch - WaarBenJij.nu

Buddha, Panda's en Hotpot . . . . . . .

Door: looinchina

Blijf op de hoogte en volg Henk en Ivonne

07 Juni 2011 | China, Chengdu

Hallo allen,

We staan op het punt om Chengdu te verlaten. Veel gedaan hier en leuke contacten gelegd met andere backpackers. Het was dan ook een supermooi hostel.

Eergisteren naar de Giant Buddha geweest in Leshan. Kwart over vijf opstaan. Het leven van een reiziger valt niet mee hoor. We hadden wel een piepklein (K..) busje dus niet zo goed voor de rug. Het was de moeite waard, alleen was het wat nevelig die dag.

Gisteren naar de Panda's geweest. Ook vroeg op want dan zijn ze nog een beetje actief. En dat klopte. Ze waren aan het eten en spelen. Leuk om te zien. Ook nog een paar rooie panda's gezien.

's Avonds de fameuze hotpot gegeten. Dat gaat alsvolgt. Je besteld vlees groente enz. Dan steken ze een grote brander aan die in de tafel zit. Daarna zetten ze er een grote pan olie op met. . . schrik niet gigaveel rode pepers, peperkorrels (zoveel dat een doorsnee Nederlands gezin er een jaar genoeg aan heeft), gember, we zagen nog een vis drijven, en nog enkele ondefinieerbare onderdelen.
Kortom fonduen op zijn Chinees. En lekker dat het was. Maar wel heet.
We zullen er de komende dagen nog veel plezier aan beleven als het hele spul er weer uitmoet. Maar goed . . . . .

Vandaag dus op naar Lijiang via Kunming. Het is eerst zo'n 20 uur met de trein en dan nog eens een uur of 8 met de bus. We zitten dan wel hoog in de bergen en misschien is daar wat aangenamer van temperatuur.
Het is hier 32 gr C.

We hebben nog al wat lopen puzzelen om niets te missen en toch de 18e in Hong Kong te zijn. gelukkig kregen we een goede tip wat ons anderhalve dag reistijd bespaart.

Zo zie je maar weer alles komt goed.

Groeten uit het hete (weer en eten) China.

Henk en Ivonne

• 08 Juni 2011 - 10:47

Rik:

Hot Pot? als ik dat zo lees heb ik liever Hutspot......

Viel Spass nog!

• 08 Juni 2011 - 17:02

Bertus:

mooi zo had ik het wel goed dat is geen eten voor mij